Tavaszi tengerikajakozás a Bodrogzugban

Május 11-12.

Kétnapos barangolás a Bodrogközben, a Tisza és a Bodrog által elöntött területen. A Bodrogzug fokozottan védett terület, amelynek látogatása engedélyköteles. Egyedülálló növény- és állatvilága, a vízi világ mozaikossága számunkra megunhatatlan látványosság.

Időpontja: 2024. május 11-12.

Tevezett program:

Szombat reggel találkozunk, gyülekezünk Tokajban, az Unió kempingben (https://tokajvizitelep.hu/) 8-9 óra között. Indulás a Zsaró-éren keresztül Zalkodra és ha már ott vagyunk eszünk egy ízletes fánkot.

Ha a vízállás is engedi végig barangoljuk az elöntött réteket és ligeterdőket. A kempingbe a késő délutáni órákban érkezünk.

Este tüzeskedünk, sütünk , főzünk, vagy csak hallgatjuk a lappantyúk és fülemülék éjszakai dalát.

Vasárnap Bodrogkisfaluba lapátolunk egy jó ebédre. A kora délutáni órákban érünk vissza a kempingbe, ahol a felszerelés elpakolása után búcsúzunk és indulunk haza.

Az időjárás és a vízállás, vízügyi helyzet függvényében a program változtatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: a felszerelés bérlését, a hajók szállítási költségét és a túravezetés díját, valamint a szombat esti, a túravezető által a kempingben készített vacsorát.

A részvételi díj nem tartalmazza: a szállás díját, az idegenforgalmi adót, az útiköltséget, az étkezés költségét, a belépőjegy árát a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetbe (várható díja 1300-1500,-Ft/fő), a szolgáltatóknál fizetendő egyéb költségeket stb.

Utazás, szállás és étkezés: egyénileg.

Felszerelés: Kétszemélyes tengeri kajakok /igény esetén egyszemélyes is/ evezős kabát, mentő- mellény, hullámkötény, evezőlapát, vízhatlan zsák.

Egyéb felszerelés: A túráinkon résztvevők számára (előzetes igényjelzés esetén) lehetőség van 3 személyes Zajo Norsk 3 sátor bérlésére 1.500,-Ft/nap, ill. RP Summit hálózsák bérlésére 500,-Ft/nap költség mellett.

A túra feltétele: Alapszintű úszástudás. A túrán résztvevők kötelesek betartani a túravezető utasításait.

A túrán lehetőség van saját felszereléssel is részt venni. A túra részvételi díja saját felszereléssel: 28.000,-Ft.

A túrát a kajakozással még csak most ismerkedő, kezdő kajakosoknak is ajáljuk.

Érdeklődj e-mailben a vizi-lovas[kukac]vizi-lovas.hu e-mail címen, vagy a +36 (húsz)4554304 telefonszámon.

Részvételi díjak

Felnőtt / fő

38 000 Ft

Gyermek / fő

28 000 Ft

Információk

Kezdőbarát

Minimum fő

8 fő

Maximum fő

20 fő