Tengerikajakos barangolás a Mazuri tóvidéken

Augusztus 23-31.

Időpontja: 2024. augusztus 23-31.

Egyhetes későnyári nomád kajaktúra a Mazuri tóvidéken, Lengyelországban.

Végeláthatatlan tórendszer melyet kristálytiszta folyók apró csatornák, patakok, nádasok tesznek izgalmassá, változatossá. Égigérő fenyvesek és mérhetetlen csend! 6 nap lapátolással a terület legszebb részein kalandozunk.

A túra időpontjául nem véletlenül választottuk a nyár végét. Ilyenkor már nincs tömeg, a természet a gyönyörű nyárvégi, koraőszi színekben pompázik, az idő kedvez a szabadban lévő barangolásnak, nincs túl meleg, nincs túl hideg. Ilyenkor kezd érni a boróka, a som, a kökény, a madárberkenye, a vadkörte.

A részletes programot nem írunk, legyen meglepetés (kicsit nekünk is mindig😊), de nagyvonalakban, mégis…

Várható érkezés Lengyelországba, Sorkwity településére pénteken, a kora esti órákban. Akik velünk jönnének autókaravánban, körülbelül így kalkuláljanak. Az utazás egyénileg történik. Kérés esetén a telekocsik összeszervezésében szívesen segítünk, hogy sehol ne legyen üresjárat.

Sorkwity településen a Pttk. kempingjében töltjük a péntek és szombat éjszakát, ezek nagyon jól felszerelt szálláshelyek. A kempingben nem szükséges előre foglalni sátorhelyet, ha azonban faházban szeretnéd tölteni az éjszakát, akkor jó, ha azt minél előbb lefoglalod, hogy biztosan legyen helyed.

Másnap pakolászás, bevásárlás, kicsit ráhangolódunk a túrára, nem sietünk, nem kapkodunk, ez most nem erről szól. Vasárnap neki vágunk a kalandnak, ami hat nap evezésen át egészen Iznotáig tart.

Nagyrészt nomád túra, arra számíts, hogy két-naponta tudunk vásárolni és ivóvizet venni, nincs áram, a telefonodat sem tudod tölteni minden nap! Fürdeni lehet a tavakban és a folyókban a víz kristálytiszta. Minden este tüzeskedünk.

Az éjszakákat általában vízparti nomád táborhelyeken töltjük, amelyek felszereltsége nagyon változó, a terület tulajdonosától függ! A komfort gyakran kimerül egy kerti wc-ben, de néha, még abban sem.

Ha egy kicsit magad lennél, tarts velünk!

Hazaérkezés augusztus 31-én a késő délutáni/kora esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza a kajakozáshoz szükséges felszerelés bérlését, a hajók szállítási költségét, a túravezetés díját és a transzfer árát.

A részvételi díj nem tartalmazza: az útiköltséget, az étkezés költségét, a szállásul szolgáló területek tulajdonosainak fizetendő díját, kemping díját, a szolgáltatóknál fizetendő egyéb költségeket stb.

Egyéb költségek, hasznos információk: Az esti táborhelyek díja 20-30 zlotyi között változik, a kiindulóhelyen hagyjuk az autókat ennek napi díja szintén 20-30 zlotyi naponta. Az élelmiszer árak kedvezőbbek, mint Magyarországon. A friss élelmiszert érdemes itt beszerezni! A lengyel kempingekben általában a meleg vízért is fizetni kell, ennek díja 10 zloty körül alakul.

Északi a táj, és északi az időjárás (azaz nagyon változatos) is ennek megfelelően készülj hálózsákkal, ruházattal! Legyen nálad fürdőruha, napkalap, de esőkabát és meleg pulcsi is.

Ha bármi kérdésed van, keress, minket szívesen segítünk!

Utazás és étkezés: egyénileg. A túra önellátó! Igény esetén a telekocsikat segítünk összeszervezni.

Felszerelés: Egy-és kétszemélyes tengeri kajakok, evezős kabát, mentő- mellény, hullámkötény, evezőlapát, vízhatlan zsák. A hajók teherbírása nagy, a heti cuccod bele fog férni, ha okosan pakolsz!

A túra feltétele: alapszintű úszástudás és utazási biztosítás megléte. A túrán résztvevők kötelesek betartani a túravezető utasításait.

Egyéb felszerelés: A túráinkon résztvevők számára (előzetes egyeztetést követően) lehetőség van 3 személyes Zajo Norsk 3 sátor bérlésére 2.500,- Ft/nap, ill. RP summit hálózsák bérlésére 1.000,- Ft/nap áron.

A túrát tapasztalt kajakosoknak ajánljuk!

Érdeklődj e-mailben a vizi-lovas[kukac]vizi-lovas.hu e-mail címen, vagy a +36 (húsz)4554304 telefonszámon.

Részvételi díjak

Felnőtt / fő

130 000 Ft

Gyermek / fő

130 000 Ft

Információk

Haladó szintű

Minimum fő

8 fő

Maximum fő

16 fő