Tengerikajakos barangolás a Mazuri tóvidéken

Augusztus 23-31.

Időpontja: 2024. augusztus 23-31.

Egyhetes későnyári nomád kajaktúra a Mazuri tóvidéken, Lengyelországban.

Végeláthatatlan tórendszer melyet kristálytiszta folyók apró csatornák, patakok, nádasok tesznek izgalmassá, változatossá. Égigérő fenyvesek és mérhetetlen csend! 6 nap lapátolással a terület legszebb részein kalandozunk.

A túra időpontjául nem véletlenül választottuk a nyár végét. Ilyenkor már nincs tömeg, a természet a gyönyörű nyárvégi, koraőszi színekben pompázik, az idő kedvez a szabadban lévő barangolásnak, nincs túl meleg, nincs túl hideg. Ilyenkor kezd érni a boróka, a som, a kökény, a madárberkenye, a vadkörte.

A részletes programot nem írunk, legyen meglepetés (kicsit nekünk is mindig😊), de nagyvonalakban, mégis…

Várható érkezés Lengyelországba, Sorkwity településére pénteken, a kora esti órákban. Akik velünk jönnének autókaravánban, körülbelül így kalkuláljanak. Az utazás egyénileg történik. Kérés esetén a telekocsik összeszervezésében szívesen segítünk, hogy sehol ne legyen üresjárat.

Sorkwity településen a Pttk. kempingjében töltjük a péntek és szombat éjszakát, ezek nagyon jól felszerelt szálláshelyek. A kempingben nem szükséges előre foglalni sátorhelyet, ha azonban faházban szeretnéd tölteni az éjszakát, akkor jó, ha azt minél előbb lefoglalod, hogy biztosan legyen helyed.

Másnap pakolászás, bevásárlás, kicsit ráhangolódunk a túrára, nem sietünk, nem kapkodunk, ez most nem erről szól. Vasárnap neki vágunk a kalandnak, ami hat nap evezésen át egészen Iznotáig tart.

Nagyrészt nomád túra, arra számíts, hogy két-naponta tudunk vásárolni és ivóvizet venni, nincs áram, a telefonodat sem tudod tölteni minden nap! Fürdeni lehet a tavakban és a folyókban a víz kristálytiszta. Minden este tüzeskedünk.

Az éjszakákat általában vízparti nomád táborhelyeken töltjük, amelyek felszereltsége nagyon változó, a terület tulajdonosától függ! A komfort gyakran kimerül egy kerti wc-ben, de néha, még abban sem.

Ha egy kicsit magad lennél, tarts velünk!

Hazaérkezés augusztus 31-én a késő délutáni/kora esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza a kajakozáshoz szükséges felszerelés bérlését, a hajók szállítási költségét, a túravezetés díját és a transzfer árát.

A részvételi díj nem tartalmazza: az útiköltséget, az étkezés költségét, a szállásul szolgáló területek tulajdonosainak fizetendő díját, kemping díját, a szolgáltatóknál fizetendő egyéb költségeket stb.

Egyéb költségek, hasznos információk: Az esti táborhelyek díja 20-30 zlotyi között változik, a kiindulóhelyen hagyjuk az autókat ennek napi díja szintén 20-30 zlotyi naponta. Az élelmiszer árak kedvezőbbek, mint Magyarországon. A friss élelmiszert érdemes itt beszerezni! A lengyel kempingekben általában a meleg vízért is fizetni kell, ennek díja 10 zloty körül alakul.

Északi a táj, és északi az időjárás (azaz nagyon változatos) is ennek megfelelően készülj hálózsákkal, ruházattal! Legyen nálad fürdőruha, napkalap, de esőkabát és meleg pulcsi is.

Ha bármi kérdésed van, keress, minket szívesen segítünk!

A túra önellátó!

Felszerelés: Egy-és kétszemélyes tengeri kajakok, evezős kabát, mentő- mellény, hullámkötény, evezőlapát, vízhatlan zsák. A hajók teherbírása nagy, a heti cuccod bele fog férni, ha okosan pakolsz!

A túra feltétele: alapszintű úszástudás és utazási biztosítás megléte. A túrán résztvevők kötelesek betartani a túravezető utasításait.

Egyéb felszerelés: A túráinkon résztvevők számára (előzetes egyeztetést követően) lehetőség van 3 személyes Zajo Norsk 3 sátor bérlésére 2.500,- Ft/nap, ill. RP summit hálózsák bérlésére 1.000,- Ft/nap áron.

A túrát tapasztalt kajakosoknak ajánljuk!

Érdeklődj e-mailben a vizi-lovas[kukac]vizi-lovas.hu e-mail címen, vagy a +36204554304 telefonszámon.

Részvételi díjak

Felnőtt / fő

130 000 Ft

Gyermek / fő

130 000 Ft

Információk

Haladó szintű

Minimum fő

8 fő

Maximum fő

16 fő